Expeditie Canada 2023     Bezet door TV productie.         

Dr. Jeff Meldrum, Full time Professor of Anatomy & Anthropology at Idaho State University, with expertise in the evolution of hominin bipedalism.

Beschrijving van de reis


Expeditie met Tony Lennartz
en Hans Langohr naar British Columbia van 21 aug - 01 sept 2023.
Vanaf de luchthaven van Vancouver rijden we met SUV's ca. 120 km naar
Harrison Mills en bezoeken het rustieke Sasquatch Inn Hotel. Hier documenteerde de agent voor Native zaken en pedagoog J.W. Burns de belevenissen van zijn ontmoetingen met de onder zijn hoede staande Natives over de "Sasquatch". Menig Indiaanse gast vertelde hem zijn verhalen, zo niet zijn persoonlijke ervaringen met deze mystieke wezens.
Vandaar gaan we verder naar Harrison Hot Springs naar het Sasquatch Museum.
Vervolgens rijden we via Hope naar het noorden. In Yale zullen we kamperen aan de oevers van Canada's ooit meest productieve goudrivier, de Fraser River.


Op de "Sasquatch Flats", de naam komt van frequente waarnemingen van deze fabuleuze wezens
, verkennen we  één van 's werelds grootste petrogliefenvelden op een heuveltop. Voor de Indianen heeft deze plek altijd een speciale betekenis gehad. Hun sjamanen zeggen dat ze de kosmische krachten die er voorkomen gebruiken om mentale genezing mogelijk te maken. Sommige van de in de rotsen vereeuwigde geometrische tekens werden ontdekt bij een van onze vorige expedities met de Canadese inheemse onderzoeker R. Nicholson, blootgelegd onder een dertig centimeter dikke laag aarde. Andere gekerfde tekens lijken op schrift en kunnen een astronomische kalender voorstellen, terwijl een derde groep meer lijkt op Fenicische en Ierse tekens en Ierse Ogham van het eerste millennium na Christus.                                                                                                                                                                                           Het goud- en kopergehalte van de berg maakte deze wellicht al lang voor Columbus tot een interessante bestemming voor reizigers.
We zullen deze documenteren
en de omgeving intensief onderzoeken op andere mogelijke bewijzen van vroeg buitenlands bezoek aan Canada. Met een beetje geluk kunnen we op deze plek geschiedenis schrijven.

Verder naar het noorden bezoeken we Chapmann`s Inn. Het oude postkoets station, waarvan het kerkhof getuigt van wilde tijden. Bij Hells Gate zien we een echte, helse rivier. Veel boten zijn hier omgeslagen. De Fraser River heeft honderden slachtoffers gemaakt.

We brengen de avond door in Spences Bridge. De nabijgelegen Thompson River is een van de meest fascinerende goud- en platinaregio's in British Columbia, vooral vanaf Spences Bridge stroomafwaarts naar Lytton. Omdat de oever van de rivier een aantal interessante gesteente blootgesteld, biedt het voor ons grote kansen met de goudpan  het edelmetaal te vinden. Daarna rijden we naar Lillooet en overnachten daar in een Hotel.

Vervolgens gaan we naar Bralorne, een voormalige nederzetting van goudmijnen. Daar verkennen we de oude Ghosttown. Al rijdend over de onverharde binnenwegen genieten we van de grandioos landschap van de Rocky - Mountains.

 In de stad Pemberton verzorgen we de voertuigen  en bezorgen  voorraden. Dan rijden wij bij mooi weer naar de Joffre-meren. Een schitterend gebied met ruige bergtoppen, ijsvelden, stromende beekjes en turkooisblauwe meren. Hun opvallende, verzadigde  blaue kleur wordt veroorzaakt door "steenmeel" dat in het water is gesuspendeerd  en veroorzaakt een reflectie van groene en  blauwe golflengten van het zonlicht.

Daarna rijden we de avontuurlijke Lillooet - Lake – Road in  richting zuiden. We bezoeken het indianendorp Skookumchuk en komen aan in een vermoedelijk andere wereld. Hier wonen ongeveer 60 mensen en vooral  "de kerk in de wildernis", een kleine houten kerk in een  Frans – Gotische stijl uit de late 19e eeuw. Men gelooft een  Miniatuur van de Dom van Keulen te zien.

Na nog eens 35 km gravel road komen we aan bij Sloquet Hot Springs. Na een bad in de warmwaterbronnen rijden we over een van de meest spectaculaire pistes van de Raincoast Mountains met zijn weelderige vegetatie. Na ongeveer 55 km bereiken we een geheime vallei buiten de gebaande paden en gaan we op zoek naar een mysterie. We willen bijdragen aan de wetenschappelijke documentatie van de Sasquatch-mythe ter plaatse, met behulp van tactische methoden en modernste technische hulpmiddelen. Daartoe zullen we het terrein verkennen en ons vooral richten op sporen van het bestaan van deze wezens.

Van daaruit gaan we verder naar het zuiden en bereiken we ons vertrekpunt, het hotel "Sasquatch Inn". We bespreken onze ervaringen in een ontspannen sfeer en sluiten de dag af met een drankje en Sasquatch burgers.

Daarna rijden we naar Vancouver om onze voertuigen af te geven en aan onze vlucht naar huis te beginnen.

Belangrijke Info voor deelname

Voor deelname aan deze exclusieve expeditie verwachten wij minimaal de deelname aan één van onze survival en bushcraft kampen. Dit omdat we elkaar persoonlijk willen leren kennen en vele vaardigheden willen oefenen voordat we naar Canada afreizen. De deelnamekosten voor deze kampen worden verrekend met de kosten “Expeditie Canada 2023”. Bijv. voor een "Basic Camp" plus "Bushcraft 1" plus "Bushcraft 2" worden de seminar kosten, in dit geval 1000,- Euro, in rekening gebracht. De resterende kosten voor de expeditie zijn dan 3695,- Euro. We hebben dus goed voorbereide deelnemers die tijdens “Expeditie Canada 2023” een onvergetelijk avontuur zullen beleven. Bovendien heeft een Canadese TV productiemaatschappij uit Vancouver al aangeboden om deze zeer interessante expeditie te begeleiden en te filmen. Maar dat willen we eerst met de deelnemers afstemmen. Ik denk dat we voor iedereen een goede oplossing zullen vinden.
Waarom de vluchtkosten extra? Er zijn deelnemers die al voor 21 augustus reizen en er zijn ook deelnemers die langer dan 1 september willen blijven. Zij kunnen dus zelf een vliegtuig boeken en komen en gaan wanneer ze willen. In ieder geval ontmoeten we elkaar op 21 augustus op het vliegveld van Vancouver op de afgesproken tijd en plaats.
Ca. 100 m. tegenover de luchthaven  zijn de autoverhuurders. De voertuigen staan klaar en we kunnen direct naar het hotel rijden waar we kunnen eten etc. en rusten na de lange reis.
Het tijdsverschil in Vancouver is 9 uur terug, wat betekent dat je bijvoorbeeld op een vlucht van 9 uur je op de zelfde tijd aankomt dan je bent vertrokken. Een zeer lange dag dus.

Warning

You are now entering Sasquatch Country.

De term Sasquatch komt van de Chehalis First Nations term "Sasq", wat "harige man" betekent. Eeuwenlang heeft de Sasquatch een unieke plaats ingenomen in de tradities van de First Nations gemeenschappen. De Sasquatch is een tweevoetig zoogdier van uitzonderlijke grootte, met grote kracht en bruin - roodachtig haar dat zijn hele lichaam bedekt. De Sasquatch is legendarisch en is vele malen gesignaleerd in de regio. De Chehalis of Sts'ailes geloven dat de Sasquatch een spiritueel wezen is dat naar believen kan verdwijnen in het spirituele rijk. De thuisbasis van de Sasquatch en de plek waar hij soms is gezien, zijn de grotten van Mystery Valley. De plaatselijke overlevering zegt dat de Sasquatch daar om de vier jaar een bijeenkomst houdt, die begint in de nacht van de volle maan in juli.  De laatste tijd zijn er nogal wat Sasquatch waarnemingen geweest in en rond de regio. De Sasquatch wordt over het algemeen beschouwd als een schuw wezen dat contact met mensen vermijdt. Als hij wordt geprovoceerd, gooit hij met zware stenen en gebroken takken, vergezeld van gehuil en geschreeuw. Er zijn geen recente meldingen van mensen die gewond of gedood zijn door een Sasquatch. Als u in het Sasquatch-gebied kampeert, laat dan geen voedsel of snacks buiten staan, want hier leven niet alleen Sasquatch, maar ook beren en poema's.

 

Verdere informatie.

"Beautiful British Columbia" is hoe de inwoners van deze mooiste van alle Canadese provincies hun vaderland beschrijven. Zo staat het ook op de kentekenplaten. Het prachtige landschap is divers en indrukwekkend. De klimatologische omstandigheden zijn vergelijkbaar met onze Midden-Europese normen. De Raincoast toont vaak bewolkte luchten en de vochtigheid zorgt voor de weelderige vegetatie van het regenwoud. De Rocky Mountains en het binnenland zijn meestal helder en droog.

Onze tocht is een informatieve avonturentocht met terreinwagens en trektochten in onze expeditiestijl.

Omdat het gewenste plezier van de expeditie sterk samenhangt met de informele sfeer, wordt het aantal deelnemers dienovereenkomstig beperkt. Deelnemers moeten gezond zijn en over teamgeest beschikken. Elke wilderniservaring kan leiden tot onvoorspelbare verstoringen van het schema. Juist dan zijn kwaliteiten als flexibiliteit, veerkracht en bedachtzaamheid bijzonder belangrijk.

We verblijven maximaal vier nachten in hotels of motels (meestal tweepersoonskamers). De overige nachten worden doorgebracht in gemeenschappelijke kampen.

Aangezien we vaak in de buurt van water zullen zijn, is er altijd de mogelijkheid om te vissen om ons menu te verrijken met verse vis.

Tijdens de wildernistochten wordt het nodige voedsel meegenomen in de voertuigen of in de rugzakken. Tijdens de verblijven in de beschaving zorgen de medereizigers voor hun eigen eten. De gebruikelijke restaurantprijzen voor een gewoon ontbijt zijn ongeveer 6,- tot 12,- $ can, voor lunch of diner ongeveer 8,- tot 18,- $ can. Daarnaast betaalt men de gebruikelijke "fooien" (fooien van ongeveer 15 %).

Voor toegang is een paspoort vereist met een minimale geldigheid van 6 maanden vanaf de beoogde vertrekdatum.

Het verschil tussen onze tijd (CET) en die van Vancouver (Pacific time) is 9 uur minus. Dit betekent dat we voorlopen op de lokale tijd.

Het voltage is 110 volt wisselstroom. Voor het gebruik van de plaatselijke elektrische apparaten zijn adapters nodig.

De nationale munt en dus het betaalmiddel is de Canadese dollar. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Er moet altijd wat contant geld beschikbaar zijn. Het wisselen van eurogeld is erg moeilijk en alleen mogelijk in grotere steden.

 

 


Verwachtingen en motivatie

Belangrijk is dat je dit avontuur met de juiste verwachtingen benadert. Er kunnen ter plaatse altijd veranderingen zijn die wij niet kunt plannen. Je moet  flexibiliteit en goede stemming meebrengen. Jouw inspanningen zullen worden beloond met het avontuur van je leven. Als dat is wat je wilt, ben je bij ons aan het juiste adres.


Inschrijving voor deelname aan expeditie Canada 2023

Max. deelnemers: 12 personen

Reisaanvang: 21.08.2023 in Vancouver

Einde reis: 01.09.2023 in Vancouver

Kosten: 3150.- Euro

 

INCLUSIEF

- Voorbereiding weekenden  in ons camp in Raeren.

- Grote SUV's voor 3 personen elk vanaf de luchthaven van Vancouver.

- Gezamenlijke teamuitrusting (kookgerei, GPS, camp uitrusting etc.)

- 12 dagen tour van/naar Vancouver.

- Alle 3 hotelovernachtingen incl. ontbijt (3 x middenklasse hotel/motel,

- Alle overnachtingen in wilderniskampen.

- Ontbijt en dinner tijdens de wildernistochten  in de kampen.

- Begeleiding door Anton Lennartz, Hans Langohr en een 3. Gids.

 

NIET INBEGREPEN

- Vlucht heen en terug.

- Verblijf voor en na de tocht.

- Extra maaltijden tijdens hotel/motelovernachtingen.

- Alcoholische dranken.

- Persoonlijke uitrusting (slaapzakken etc.)

- Visvergunningen indien van toepassing.

- Fooien.

- Verzekeringen zoals: Reizen buiten Europa, ongevallen enz.

 

Verdere informatie en vragen over deelname bij:

Hans Langohr:    jltec@skynet.be 

Anton Lennartz: info@anton-lennartz.com

U kunt ook gedetailleerde informatie krijgen op de Euregio Outdoor Academy op een van onze kampen.

Voor verdere info plaats een Reactie hieronder.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.