Winter-Survival Camp

Elk jaar komen mensen in noodsituaties terecht of sterven ze zelfs in een winterse omgeving. De meest voorkomende redenen zijn cruciale fouten en/of gebrek aan kennis. In ons winter-camp leert u hoe u bij temperaturen onder nul in sneeuw en ijs kunt overleven en hoe u terug kunt keren naar veilige plaatsen.

Hans Langohr en Tony Lennartz van de Euregio Outdoor Academy geven uitleg over de winterstrategieën en vaardigheden van de Canadese Trappers en First Nation. Beiden geven hun kennis uit eerste hand aan iedereen die wil weten hoe hij vooruit kan komen in winterse landschappen en buiten de gebaande paden, zelfs als zijn/haar uitrusting het begeeft en er geen redding in zicht is. De tweedaagse workshop vindt plaats op het kamp van de Euregio Outdoor Academy, gelegen in een bos- en berglandschap aan de rand van de Hoge Venen en de Eifel. Van half januari tot eind februari schommelt de temperatuur meestal tussen min 5 en min 15 graden. De kans dat het camp in de sneeuw plaatsvindt is gegeven, maar de laatste jaren niet gegarandeerd. Dit verandert echter niets aan de doeltreffendheid van de te onderwijzen leerstof.

Aankomst is al mogelijk op vrijdag na 14:00 uur. 

Tijdens het Winter-Survival Camp bieden wij overnachtingsmogelijkheden in onze verwarmde hut of in onze shelter aan het kampvuur. Natuurlijk heeft elke deelnemer ook de mogelijkheid om te overnachten in een zelfgemaakte shelter of in een hangmat die geschikt is voor de winter.

Winter-Survival Camp.

Zaterdag morgen beginnen we met ons omvangrijke programma om 9:00 uur. Zondag middag rond 16 uur eindigen we ons Winter-Survival Camp .

Het Winter-Survival Camp vindt plaats ongeacht het weer.

Datum Winter Camp: Op aanvraag voor een groep van af 8 personen.

 

Klik op onderstaande Button

voor meer informatie