Bushcraft 2. "Canadian Woodcraft Camp".

 

De Hoge School voor Bushcrafting.

Het Canadian Woodcraft Camp, met inheemse methoden van Canadese "Trappers" en First Nations.

Decennia van studie, vele reizen en expedities hebben de selectieve behandeling van cultureel materiaal van de First Nations en daarmee het concept van deze workshop mogelijk gemaakt. Alle mensen die willen leven volgens de jager-verzamelaars cultuur zonder moderne hulpmiddelen zullen deze workshop een onvergetelijke ervaring vinden. Alle onderwerpen worden praktisch uitgewerkt. Het is slechts in beperkte mate mogelijk onderwerpen toe te wijzen in termen van tijd, aangezien de dagelijkse routines vaak worden beïnvloed door concrete eisen (b.v. het houden van een vuur, bescherming tegen het weer, voedselbereiding, enz.)

 

Bent u geïnteresseerd in hoe dingen die het leven van onze voorouders gemakkelijker maakten, kunnen worden gemaakt van de eenvoudigste middelen? Bushcraft gaat in zekere zin hand in hand met  Survival. Maar het gaat ook veel verder dan alleen Survival.

Leer wat het betekent om te leven, te overleven en het je zelfs comfortabel te maken met behulp van natuurlijke middelen uit de noordelijke bush.

Bushcraft 2. "Canadian Woodcraft Camp".

De workshop  omvat de volledige benutting van groot en klein wild, alsmede van gevogelte en vis. In overleg met de deelnemers wie wat gaat doen, worden houten objecten voorbereid en gemaakt onder leiding van de instructeurs. Op verzoek van de deelnemers kunnen ook speciale voorwerpen worden gemaakt. Voor moeilijke, tijdrovende objecten worden kleine teams gevormd. Daarnaast wordt gedeeltelijk de inhoud van de Basic Survival  Workshop en de Bushcraft 1 workshop verder verdiept. Aan het einde van deze 4 daagse workshop worden alle gemaakte werkstukken in de groep besproken.

 

Datum Bushcraft 2 Camp:

4 t/m 6 oktober 2024

 

 

Voor details klik op button