De Canada Expeditie 2023 wordt dit jaar begeleid door een Canadese tv-productie.

Alleen uitgenodigde personen kunnen deelnemen.

Datum van TV-uitzending wordt nog bekend gemaakt.

 

Expedities

Elk jaar worden ook expedities georganiseerd naar verre landen waar iets te ontdekken valt. In een landschap met ongerepte bossen, bergen, rivieren en meren. We reizen met terreinwagens, kano's, paarden of te voet. We overnachten meestal in een gezellig, zelfgebouwd Bushcraft camp, maar ook af en toe in Motels met warme douches. Een spannend en avontuurlijk programma met als doel onontdekte feiten te ontdekken, de waarheid erover te achterhalen en eventueel te publiceren. Een groot en echt avontuur waarbij persoonlijke veiligheid, medewerking en kameraadschap onder de deelnemers gewenst is door de ervaren Survival en Bushcraft gidsen.

 

Onderstaande expeditie wordt verschoven naar volgend jaar. Data en kosten worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Canada 2023  van 21 augustus t/m 1 september.

12 dagen avontuur !

Avontuurlijk reizen in Canada met terreinwagens in de voetsporen van ontdekkingsreizigers, "trappers" en goudzoekers. Een nieuwe avontuurlijke ontdekkingsreis in de Canadese wildernis met pioniers van Wilderness Survival & Bushcraft.

Eén reis, meerdere bestemmingen.

Tijdens een eerdere expeditie vonden we petroglyfen (rotstekeningen) op heilig land van de First Nations. Deze doen sterk denken aan oude Europese geschriften en werden lang voor de komst van de eerste kolonisten met metalen voorwerpen in de rotsen gekerfd. Wat betekenen ze? Ze lijken op het zogenaamde Fenicische schrift, Ogham, of een speciaal duizend jaar oud runenschrift. Hoe en waarom zijn ze hier gekomen?  Moet de geschiedenis van de ontdekking van Amerika worden herschreven?

Onze tweede focus ligt op de oude mythen en legenden van de Canadese First Nations, de Sasquatch. De kans is groot dat ze worden gezien in de grotten van Mystery Valley, waar we een paar nachten zullen bivakkeren en het gebied tactisch zullen verkennen om sporen van deze mysterieuze wezens te vinden. De inwoners van deze regio, evenals sommige wetenschappers, geloven sterk in het bestaan van de Sasquatch en zweren dat deze wezens net zo echt zijn als jij en ik. Wat geloof je? Durf je deze mythe met ons te onderzoeken?

Vanaf de luchthaven van Vancouver rijden we eerst naar de legendarische Sasquatch Inn. Van hieruit gaan we na onze eerste overnachting naar het noorden. We volgen de Fraser rivier stroomopwaarts. Hier zijn in het verleden enorme hoeveelheden goud gevonden. Met de terreinwagens verlaten we de verharde wegen in het grote avontuur. 

Off-road voertuig tour in British Columbia (BC). Van maandag 21 augustus tot  vrijdag 1 september. Kosten: 4695- €. Excl. vlucht van Amsterdam/Schiphol naar Vancouver en terug, 12 dagen SUV auto voor 4 personen per auto, benzine, 3 hotelovernachtingen met ontbijt, Proviant ranstoen voor onderweg, 3 gidsen. Exclusief alles wat niet beschreven is. ( bijv: Reisverzekering, vervoer naar Amsterdam en terug, alcoholische dranken, extra hotelovernachtingen enz.) Als we offroad zijn, brengen we de nacht meestal door bij een beek of rivier in ons  expeditieverblijf rond een kampvuur. De hele tocht heeft een expeditiekarakter en wordt geleid door ervaren gidsen. Bij gevaar van wilde dieren kunnen zij berenspray of zelfs vuurwapens gebruiken. Het binnenland van BC is een echte wildernis met een bijbehorende flora en fauna. s Nachts als de hemel helder is, kun je enkele van de planeten in ons zonnestelsel, de Melkweg, het Andromedastelsel en af en toe zelfs het Noorderlicht zien. De hogere bergtoppen zijn het hele jaar door met sneeuw bedekt. Sommige passen kunnen gesloten zijn als gevolg van weersveranderingen en het is mogelijk dat we onze route iets moeten aanpassen. Onderweg bezoeken we een Sasquatch museum, warme bronnen, Indianen dorpen, goudzoekers en veel meer. Expeditie gaat over avontuur aandurver en dat gaan we beleven.

 

 

 

Hier onder  8 van onze expeditie video's. Klik op de links.

 

Expedition  Raincoast-Mountains

https://youtu.be/gE6wrXgHBtc

Harrison Highway 2 hell

https://youtu.be/2zDxDNUTNL8

Expeditions & Hunting-Camps.

https://youtu.be/in6yFhXChbk

Expedition Pictograph Cline River

https://youtu.be/C6EFBBb_xBA

Expedition Llanganati.

https://youtu.be/Mbu6sITD5Bw

Info film expedition 

https://youtu.be/6SCXGB7TZ3E

Extra expedities en jachtkampen op aanvraag.

LITOUWEN. Hunting Camp.

Voorlopig alleen voor groepen. Programma op maat en kosten op aanvraag.

MONGOLIË

Voorlopig alleen voor groepen. Programma op maat en kosten op aanvraag.

ECUADOR

Voorlopig alleen voor groepen. Programma op maat en kosten op aanvraag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.