Euregio Outdoor Academy: De instructeurs.

 

Hans Langohr

Hans Langohr gaf vele jaren les in Wilderness-Survival en Canadian-Bushcraft voordat hij zich aan andere taken ging wijden. Na talrijke verzoeken besloot hij een comeback te maken om zijn succesvolle ervaringen als overlevingstrainer voort te zetten. Sinds 1995 woont hij in Raeren, aan de rand van de Hoge Venen. In Nederland was hij overlevingsexpert voor de ENWSC, de Eerste Nederlandse  Wilderness Survival Club. Hij werd gevraagd om met Tony Lennartz mee te werken aan verschillende Duitse TV producties. Deze samenwerking was zo succesvol dat vele verdere opdrachten volgden. Hij reisde door Europa, organiseerde expedities naar Afrika, Azië en Noord-Amerika en deed waardevolle ervaring op in afgelegen gebieden.                         

Hans Langohr en Tony Lennartz zijn een goed ingespeeld team. Beiden bieden al tientallen jaren diverse seminars aan.  Zij zijn met hun onderwerpen in verschillende internationale (NL+B+D+CA) media aanwezig geweest. 

Tony Lennartz

Tony Lennartz, de bushcraft-pionier, is een gepassioneerd jager en kenner van inheemse Noord-Amerikaanse culturen. Hij reisde vele malen naar het Canadese Westen om tijd door te brengen met de First Nations. Hij werkte met pelsjagers om van hen te leren. Hij leidde verschillende expedities naar afgelegen gebieden. Hij werkte samen met Hans Langohr aan documentaires en live producties voor verschillende tv-formaten. Hij is ook bekend als ontwerper van jacht- en outdoormessen en bijlen. Hij is een trainer voor wilderness survival, bushcraft, noodsituatietraining, overleven in de stad. Van de kant van de Duitse federale strijdkrachten werd erkend: "De voormalige politieman blonk vooral uit in wapentraining en opsporingsdienst!" Hij bundelde zijn jarenlange ervaring tot de basis van onze seminars.